Keltainen Fidecol-pallo

Kivituhkan eroosio ongelmana?

Harri Pasila
Artikkeli päivitetty 25.8.2020

Onko eroosio tai pölyäminen kivituhkaväylän ongelmana?

Kivituhkaväylän eroosio voi olla paljon turhaa työtä teettävä haitta muuten niin kivassa materiaalissa. Organic-Lock on täysin kasvipohjaisista raaka-aineista kehitetty stabilointiaine (sideaine), jonka avulla kivituhkaväylän eroosionkestoa voidaan parantaa merkittävästi. Organic-Lockin vaikutuksen huomaa heti ensimmäisellä sateella. Organic-Lockilla on myös muita ominaisuuksia:

 • Se vähentää väylän pölyämistä
 • Se vähentää kasvuston syntyä väylälle
 • Sen kunnossapito on samanlaista kuin millä tahansa kivituhkaväylällä
 • Se on helppo korjata
 • Se on vettä läpäisevä

Organic-Lock -kulkuväylä, Kruunuvuorenranta, Helsinki

 

Hei Viheralan ammattilainen! Haluatko kokeilla Organic-Lockia, mutta projektisi on liian pieni bulkkitoimitukseen tai suursäkin käsittely sinulle hankalaa? Ei hätää, peli ei ole pelattu!

Jos sinulla on kivituhkaa, johon haluaisit kokeilla Organic-Lockia, omaehtoisen testin jälkeen voit käyttää sitä projektissasi. Mikä on omaehtoinen testaus?

 1. Jos mahdollista, hanki käyttämäsi kivituhkan seula-analyysi, sen saat tavarantoimittajaltasi. Lähetä se meille osoitteeseen . Jos et voi saada seula-analyysiä, ei hätää, mene suoraan kohtaan 2.
 2. Pyydä meitä lähettämään Sinulle pieni määrä Organic-Lockia. Näytettä odotellessasi hanki 100-200 kg kivituhkaa raekooltaan 0/3 tai 0/5, sellaista jossa olisi mahdollisimman paljon ns. 0-jaetta.
 3. Kun saat näytteen, autamme Sinua tekemään testin.
 4. Testin omaehtoinen analysointi. Autamme Sinua tässäkin, eli kerromme mitä tutkia.
 5. Kun toteat, että tuote toimii niin kuin odotat, (onneksi olkoon!) olet läpäissyt omaehtoisen hyväksynnän ja voit aloittaa Organic-Lockin käytön.
 6. Toimitamme Sinulle tämän jälkeen kussakin projektissasi tarvitsemasi määrän Organic-Lockia.

Soita meille, niin käydään yhdessä prosessi läpi: 03 525 9002.

Saat meiltä kaiken tarvittavan teknisen tuen. Et jää yksin, sen lupaamme. Pyydämme sinulta vain sen verran, että sitoudut tekemään tämän kokeilun näytteen saatuasi. Erittäin todennäköisesti yllätyt positiivisesti.

Organic-Lock -kulkuväylä, Åvikinranta, Tikkurila, Vantaa

 

Mikä on bulkkitoimitus? Entä suursäkki?

Bulkkitoimituksia teemme yhteistyössä Ruduksen kanssa. Nyrkkisääntönä on, että minimimäärä asennusvalmiille Organic-Lock kulkuväylämateriaalille on niin sanottu ”nuppikuorma”, eli 20 tonnia. Tämä määrä riittää kevyen liikenteen väylällä noin 120 m2 päällystämiseen. Tällöin levitettävä kerros on noin 100 mm, joka sitten jyrällä tiivistetään noin 75 mm kerrokseksi. Tällainen väylä kestää kevyttä liikennettä sekä satunnaista huoltoliikennettä.

Suursäkissä kulkuväylämateriaalia saa nimellä FescoPath ja sitä valmistaa Fescon Oy. Suursäkissä on 1000 kg valmiiksi sekoitettua kulkuväylämateriaalia. Huomioi, että suursäkissä toimitettava aines on vielä kostutettava ennen asennusta. Yhdestä suursäkistä saat noin 6-7 m2 tarpeeseen Organic-Lock -kulkuväylämateriaalia.

Pyydä tarjous kaikista vaihtoehdoista suoraan meiltä!

 

Lisätietoa:

Organic-Lock YouTube-kanavalta löytyy erinomaisia aiheeseen liittyviä videoita. Videot ovat toistaiseksi englanninkielisiä.

Organic-Lockin suomenkieliset nettisivut

Järjestämme taas syksyllä erittäin hyödyllistä ja paljon tietoa sisältävää Organic-Lock -webinaaria. Tiedotamme tästä heti, kun esitykset taas jatkuvat.

Organic-Lock -kulkuväylä, Varistonniityn leikkipaikka, Varisto, Vantaa

Sinua voi kiinnostaa myös nämä:

Jos suunnittelet Organic-Lockin käyttöä, lue tämä

Kun olet suunnittelemassa stabiloidun kivituhkan käyttöä projektissasi, alla oleva toimintamalli on suositeltavaa. Ota meihin yhteyttä tai soita...
Lue lisää → about Jos suunnittelet Organic-Lockin käyttöä, lue tämä

Barrikaden erityisiä sovelluksia – kohde-esittelyt

Barrikade luonnonkivipinnoitteet soveltuvat monenlaiseen pintojen ehostamiseen tai viimeistelyyn, oli kohde sitten vanhempi saneeraus- tai uudiskohde. Tässä muutamia esimerkkejä...
Lue lisää → about Barrikaden erityisiä sovelluksia – kohde-esittelyt

Kulkuväylän stabilointi on muutakin, kuin kivituhkan vaihtamista Organic-Lock -kivituhkaan.

Landscape Architecture Magazine julkaisi jo vuonna 2016 kahden maisema-arkkitehdin kirjoituksen stabiloidusta "DG (Decomposed Granite)" -kulkuväylästä. Suomessa soveltuva tuote...
Lue lisää → about Kulkuväylän stabilointi on muutakin, kuin kivituhkan vaihtamista Organic-Lock -kivituhkaan.

Huvila & Huussi – Rite Edge reunalistat nyt verkkokaupasta!

Nelosella pyörivän Huvila & Huussi -ohjelman tarkkaavaiset katsojat ovat huomanneet ohjelmaan toimittamamme laadukkaat Rite Edge alumiinireunalistat. Tulemme saamaan...
Lue lisää → about Huvila & Huussi – Rite Edge reunalistat nyt verkkokaupasta!

Ilmastokriisin ratkaisuun teknologian ja suunnittelun keinoin. Toimintaa ja innovaatioita.

Yhdysvaltain maisema-arkkitehtiliitto ASLA (the American Society of Landscape Architects) järjesti vuosittaisen konferenssinsa ja alan näyttelyn marraskuussa San Diegossa...
Lue lisää → about Ilmastokriisin ratkaisuun teknologian ja suunnittelun keinoin. Toimintaa ja innovaatioita.

Viherpäivät 12.-13.2.2020

Olemme jälleen mukana Vihertekniikka-näyttelyssä Jyväskylän Paviljongissa 12.-13.2. Tervetuloa osastollemme B-417, kerromme mielellämme tuotteistamme ja palveluistamme. Näyttelyyn osallistuminen on...
Lue lisää → about Viherpäivät 12.-13.2.2020

Haluatko uudet vinkkimme suoraan postilaatikkoosi?

Tilaa ideoita sähköpostiisi

Etsitkö mielenkiintoisia ideoita suunnittelusi tueksi? Tai haluatko tietää, miten teet tuotteillamme asiakkaasi elämästä helpompaa?

Kirjoitamme säännöllisen epäsäännöllisesti pinnoitus- ja päällystysasioista. Jokaisessa jutussa keskitytään esittelemään jokin kiinnostava yksityiskohta, jota voit käyttää hyödyksi omassa työssäsi. Liity postituslistalle!

Olen kiinnostunut seuraavista aiheista:

WEBINAARI

Näin vähennät kivituhkaväylän huollon tarvetta

Organic-Lock -kivituhkan sideaina

Osallistu Organic-Lock -webinaariimme, ja opi kaikki tarpeellinen maailman vahvimmasta eroosiota vastustavasta sideaineesta, jotta voit nostaa seuraavan projektisi kivituhkaväylät uudelle tasolle. Laita lopultakin piste pois valuvalle kivituhkalle.

Toimi pian ja rekisteröidy heti. Tätä webinaaria ei kannata missata!

Webinaarissa opit muun muassa:

 • Miten Organic-Lock -uutuus toimii

 • Kuinka Organic-Lock asennetaan onnistuneesti

 • Kuinka valmista kulkuväylää ylläpidetään

 • Bonus: ideoita ja vinkkejä Organic-Lockin tehokkaaseen käyttöön