Keltainen Fidecol-pallo

Ilmastokriisin ratkaisuun teknologian ja suunnittelun keinoin. Toimintaa ja innovaatioita.

Harri Pasila
Artikkeli päivitetty 28.1.2020

Yhdysvaltain maisema-arkkitehtiliitto ASLA (the American Society of Landscape Architects) järjesti vuosittaisen konferenssinsa ja alan näyttelyn marraskuussa San Diegossa Kaliforniassa. Tapahtuman aikana pidetyissä seminaareissa käsiteltiin alan aiheita laidasta laitaan. Yksi aiheista oli ”The Student Climate Crisis Forum: The Industry is Working on it”. Aiheesta on artikkeli uusimmassa Landscape Architecture Magazinessa.

Keskusteluareenalla käytiin läpi ilmastokriisiä ja sitä, että niin suunnittelijat kuin materiaalintoimittajat eivät ainoastaan ole tunnistaneet ongelmaa, vaan ovat pystyneet tuomaan ratkaisuja erilaisiin haasteisiin tai ongelmiin, joita kriisin odotetaan tuovan tullessaan. Yksi erityisesti mainituista alan tuotteista oli Organic-Lock:

”Organic-Lock stabilizer for decomposed granite keeps DG paths passable and resistant to rainfall washout, reducing puddles, maintaining permeability and keeping those paths ADA compliant. Manufacturer Envirobond finds from established projects in four-season environments that Organic-Lock pathways self-heal even after winter maintenance.” (LAM Jan. 2020, s. 134-135).

Organic-Lock on kivituhkan stabilointiaine, joka huomioidaan kestävän kehityksen teknologiseksi tuotteeksi, jolla saadaan vastustettua eroosiota, joka läpäisee vettä ja joka soveltuu neljän vuodenajan ympäristöihin.

Tuossa tammikuun LAM lehdessä maisema-arkkitehtuurin opiskelijat toivat kantaansa esiin voimakkaasti kriisin ratkaisemisen puolesta niillä keinoilla ja niitä keinoja vahvistaen, joita ammattilaisilla on maisema-arkkitehtuurissa käytettävissään. Opiskelijat vetoavat avoimessa kirjeessään ASLA:n organisaation johdolle, että alan tulisi ottaa vahvemmin ilmaston muuttuminen huomioon ja pyrittävä vaikuttamaan aiheeseen aiempaa voimakkaammin, mm. harmonisoimalla yliopisto-opetuksessa ilmastonmuutoksen vaikutuksia käsitteleviä kurssivaatimuksia.

”This is not a time to be apolitical or to bargain for minimal gains. This is a time to work toward a bold vision for the future of our planet.”

Kirjoitusta asettuivat tukemaan niin suurten toimistojen johtajat kuin myös organisaation johto. Tahtotila yhteiseen toimintaan vaikuttaa voimakkaalta.

Samanlaista liikehdintää on nähtävissä myös Suomessa ja toivottavasti kehitys jatkuu. Kun yhteiskunnallisessa keskustelussa tietyissä piireissä nousee esille Suomen pienuus ja meidän toimiemme mitättömyys, on lohduttavaa nähdä, ettemme todellakaan ole ainoita maapallostamme huolissamme olevia ihmisiä. Luonnollisestikaan emme voi pienenä kansana ratkaista koko maapallon ongelmia. Onneksi muuallakin toimitaan, emme ole yksin.

Sinua voi kiinnostaa myös nämä:

Jos suunnittelet Organic-Lockin käyttöä, lue tämä

Kun olet suunnittelemassa stabiloidun kivituhkan käyttöä projektissasi, alla oleva toimintamalli on suositeltavaa. Ota meihin yhteyttä tai soita...
Lue lisää → about Jos suunnittelet Organic-Lockin käyttöä, lue tämä

Barrikaden erityisiä sovelluksia – kohde-esittelyt

Barrikade luonnonkivipinnoitteet soveltuvat monenlaiseen pintojen ehostamiseen tai viimeistelyyn, oli kohde sitten vanhempi saneeraus- tai uudiskohde. Tässä muutamia esimerkkejä...
Lue lisää → about Barrikaden erityisiä sovelluksia – kohde-esittelyt

Kulkuväylän stabilointi on muutakin, kuin kivituhkan vaihtamista Organic-Lock -kivituhkaan.

Landscape Architecture Magazine julkaisi jo vuonna 2016 kahden maisema-arkkitehdin kirjoituksen stabiloidusta "DG (Decomposed Granite)" -kulkuväylästä. Suomessa soveltuva tuote...
Lue lisää → about Kulkuväylän stabilointi on muutakin, kuin kivituhkan vaihtamista Organic-Lock -kivituhkaan.

Kivituhkan eroosio ongelmana?

Onko eroosio tai pölyäminen kivituhkaväylän ongelmana? Kivituhkaväylän eroosio voi olla paljon turhaa työtä teettävä haitta muuten niin kivassa...
Lue lisää → about Kivituhkan eroosio ongelmana?

Huvila & Huussi – Rite Edge reunalistat nyt verkkokaupasta!

Nelosella pyörivän Huvila & Huussi -ohjelman tarkkaavaiset katsojat ovat huomanneet ohjelmaan toimittamamme laadukkaat Rite Edge alumiinireunalistat. Tulemme saamaan...
Lue lisää → about Huvila & Huussi – Rite Edge reunalistat nyt verkkokaupasta!

Viherpäivät 12.-13.2.2020

Olemme jälleen mukana Vihertekniikka-näyttelyssä Jyväskylän Paviljongissa 12.-13.2. Tervetuloa osastollemme B-417, kerromme mielellämme tuotteistamme ja palveluistamme. Näyttelyyn osallistuminen on...
Lue lisää → about Viherpäivät 12.-13.2.2020

Haluatko uudet vinkkimme suoraan postilaatikkoosi?

Tilaa ideoita sähköpostiisi

Etsitkö mielenkiintoisia ideoita suunnittelusi tueksi? Tai haluatko tietää, miten teet tuotteillamme asiakkaasi elämästä helpompaa?

Kirjoitamme säännöllisen epäsäännöllisesti pinnoitus- ja päällystysasioista. Jokaisessa jutussa keskitytään esittelemään jokin kiinnostava yksityiskohta, jota voit käyttää hyödyksi omassa työssäsi. Liity postituslistalle!

Olen kiinnostunut seuraavista aiheista:

WEBINAARI

Näin vähennät kivituhkaväylän huollon tarvetta

Organic-Lock -kivituhkan sideaina

Osallistu Organic-Lock -webinaariimme, ja opi kaikki tarpeellinen maailman vahvimmasta eroosiota vastustavasta sideaineesta, jotta voit nostaa seuraavan projektisi kivituhkaväylät uudelle tasolle. Laita lopultakin piste pois valuvalle kivituhkalle.

Toimi pian ja rekisteröidy heti. Tätä webinaaria ei kannata missata!

Webinaarissa opit muun muassa:

  • Miten Organic-Lock -uutuus toimii

  • Kuinka Organic-Lock asennetaan onnistuneesti

  • Kuinka valmista kulkuväylää ylläpidetään

  • Bonus: ideoita ja vinkkejä Organic-Lockin tehokkaaseen käyttöön