Keltainen Fidecol-pallo

Barrikaden erityisiä sovelluksia – kohde-esittelyt

Harri Pasila
Artikkeli päivitetty 8.1.2021

Barrikade luonnonkivipinnoitteet soveltuvat monenlaiseen pintojen ehostamiseen tai viimeistelyyn, oli kohde sitten vanhempi saneeraus- tai uudiskohde. Tässä muutamia esimerkkejä Barrikade-tuotteidemme monikäyttöisyydestä.

Ulkoportaiden pinnoittaminen

Betoniportaat voidaan viimeistellä erityisesti Barrikade Steinbelegg kivipäällysteellä.

Vaakapinnat toteutetaan nopeasti paikan päällä mutta myös pystypinnat voidaan pinnoittaa Steinbelegg:llä. Se vaatii vain hieman valmistelua ja on jonkin verran työläämpi. Toisaalta, näin myös portaiden otsat saadaan saman näköisiksi. Vaihtoehtoisesti portaiden reunat ja otsat voidaan listoittaa joko ennen tai jälkeen Steinbelegg-pinnoituksen.

Kuva 1: Valmis pinnoitettu portaikko.

Kuva 2: Valmis pinnoitettu porras. Huomaa, että kuvan valkoiset listat poistettiin ja otsat sekä sivut viimeisteltiin lopuksi metallireunuksella.

Uima-altaat

Barrikadella on mahdollista pinnoittaa myös uima-altaiden pohjia. Iso ulkouima-allas pinnoitettiin viime kesänä kahdella eri värillä Barrikade Steinbelegg -kivipäällystettä. Pinta on pitävä, mutta ei kuitenkaan liian karkea paljain jaloin kävelyyn. Myös Steindekke kivisirotepinnoite sopii vastaavanlaiseen käyttötarkoitukseen. Se tuottaa aina hieman karkeamman pinnan, mutta jos allas on perinteisempi pystyreunainen malli, pohjan pinnoittaminen Steindekkellä on hyvä vaihtoehto.

Kuva 3: Uima-allas pinnoitettuna.

Kuva 4: Uima-allas

Katutaide

Menneenä kesänä jatkoimme myös Jyväskylän Kehävihreän katutaideteosta yhdessä taiteilija Jukka Silokunnaksen kanssa. Kohteessa käytettiin Barrikade Trafikk kivisirotepinnoitetta, joka on liikennekäyttöön tarkoitettu erittäin kestävä pinnoite. Tämän teoksen ensimmäinen vaihe, Green GPS, valmistui 2018. Pinta on talvikunnossapidon alaisella alueella, eikä se ole menneinä talvina kokenut vaurioita.

Kuva 5: Kehävihreä, Jyväskylä. Kuva Jukka Silokunnas.

Pohjatyöt sekä pinnoittaminen

Hyvä lopputulos alkaa aina hyvin valmistellusta pohjasta. Betonipinnoille tehdään aina enemmän pohjatöitä kuin asfalttipinnoille. Myös metallia ja jopa puuta on mahdollista pinnoittaa Barrikade luonnonkivipinnoitteilla. Toteutamme projektit siten, että luovutamme kohteen pinnoitteet asennettuna. Tämä sisältää myös pohjatyöt. Asiakkaanamme voit toki halutessasi osallistua pohjan valmisteluun, mutta pinnoitus kannattaa jättää meidän tehtäväksi. Sinun ei kannata tehdä niitä virheitä, jotka me olemme jo tehneet ja joista olemme oppineet. Osaamme asentamisen ja lopputulokset ovat näyttäviä, kuten kuvista voi nähdä.

Sinua voi kiinnostaa myös nämä:

Kulkuväylän stabilointi on muutakin, kuin kivituhkan vaihtamista Organic-Lock -kivituhkaan.

Landscape Architecture Magazine julkaisi jo vuonna 2016 kahden maisema-arkkitehdin kirjoituksen stabiloidusta "DG (Decomposed Granite)" -kulkuväylästä. Suomessa soveltuva tuote...

Sisustusratkaisuksi betonilattian kiillotus, terrazzo tai epoksipinnoitus

Rautakaupan lattiaratkaisut ovat perinteinen tapa lattiapintojen toteutukselle. Lattioita voidaan käsitellä myös muilla tavoilla, joilla voidaan luoda kestäviä ja uniikkeja...

Kivituhkan eroosio ongelmana?

Onko eroosio tai pölyäminen kivituhkaväylän ongelmana? Kivituhkaväylän eroosio voi olla paljon turhaa työtä teettävä haitta muuten niin kivassa...

Huvila & Huussi – Rite Edge reunalistat nyt verkkokaupasta!

Nelosella pyörivän Huvila & Huussi -ohjelman tarkkaavaiset katsojat ovat huomanneet ohjelmaan toimittamamme laadukkaat Rite Edge alumiinireunalistat. Tulemme saamaan...

Ilmastokriisin ratkaisuun teknologian ja suunnittelun keinoin. Toimintaa ja innovaatioita.

Yhdysvaltain maisema-arkkitehtiliitto ASLA (the American Society of Landscape Architects) järjesti vuosittaisen konferenssinsa ja alan näyttelyn marraskuussa San Diegossa...

Viherpäivät 12.-13.2.2020

Olemme jälleen mukana Vihertekniikka-näyttelyssä Jyväskylän Paviljongissa 12.-13.2. Tervetuloa osastollemme B-417, kerromme mielellämme tuotteistamme ja palveluistamme. Näyttelyyn osallistuminen on...

Haluatko uudet vinkkimme suoraan postilaatikkoosi?

Tilaa ideoita sähköpostiisi

Etsitkö mielenkiintoisia ideoita suunnittelusi tueksi? Tai haluatko tietää, miten teet tuotteillamme asiakkaasi elämästä helpompaa?

Kirjoitamme säännöllisen epäsäännöllisesti pinnoitus- ja päällystysasioista. Jokaisessa jutussa keskitytään esittelemään jokin kiinnostava yksityiskohta, jota voit käyttää hyödyksi omassa työssäsi. Liity postituslistalle!

Olen kiinnostunut seuraavista aiheista:

WEBINAARI

Näin vähennät kivituhkaväylän huollon tarvetta

Organic-Lock -kivituhkan sideaina

Osallistu Organic-Lock -webinaariimme, ja opi kaikki tarpeellinen maailman vahvimmasta eroosiota vastustavasta sideaineesta, jotta voit nostaa seuraavan projektisi kivituhkaväylät uudelle tasolle. Laita lopultakin piste pois valuvalle kivituhkalle.

Toimi pian ja rekisteröidy heti. Tätä webinaaria ei kannata missata!

Webinaarissa opit muun muassa:

  • Miten Organic-Lock -uutuus toimii

  • Kuinka Organic-Lock asennetaan onnistuneesti

  • Kuinka valmista kulkuväylää ylläpidetään

  • Bonus: ideoita ja vinkkejä Organic-Lockin tehokkaaseen käyttöön